Баба изгоря при пожар в дома си

Старица е изгоряла при пожар в дома си във великотърновското село Къпиново. Огнената стихия се разразила малко след полунощ срещу 2 януари в къщата на 89-годишната самотноживееща жена.

Тя се топлела с печка на твърдо гориво и се предполага, че огънят е тръгнал от комина. Местни хора забелязали пламъците и подали сигнал на тел. 112.

Пожарникарите действали бързо, но старата къща е изгоряла като факла. Когато пристигнали на местопроизшествието, огнеборците заварили руини. Покривът и обитаемият етаж на жилището се били свлекли в мазето, а сред отломките било открито овъгленото тяло на стопанката.

Навръх Нова година пък е изпепелена плевня в горнооряховското село Правда. Стопанската постройка била пълна с бали слама и лумнала от пиротехника.

Криминалисти от Велико Търново разследват пожар на луксозен лек автомобил „Фолксваген”. Колата е горяла в новогодишната нощ. Тя е била паркирана пред жилищна кооперация на ул.”Тодор Балина” в болярския град. Предполага се, че причина за огнената стихия е умишлен палеж.

За дните от 31 декември до 3 януари пожарникарите в старата столица са реагирали на подадени общо 34 сигнала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони