Изкараха 32 машини да изриват снега във Великотърновска област

Общо 32 машини опесачаваха и почистваха пътищата в неделя във Великотърновска област. Движението през Прохода на Републиката бе при зимни условия. От Областната управа в старата столица заявиха, че при необходимост има готовност на пътя да излязат още специализирани машини. Работата на службите в региона обаче бе затормозена заради подадени десетки фалшиви сигнали от недобросъвестни граждани за закъсали автомобили.

Десет камиона за опесъчаване работихасамо по улиците на Велико Търново съгласно сключения договор за зимна поддръжка. Те бяха подпомагани от две товарачни машини. Ангажираната от Общината фирма е осигурила допълнителна техника в случай на нужда. Напълно достатъчни са и запасите от пясък, сол и противообледителна смес. В пълна готовност са и десет снегорина. Шосетата от общинската пътна мрежа също се почистват с достатъчен брой машини.

„Над 50 служители на ОП „Зелени системи” се грижат за проходимостта на тротоарите, парковете и обществените пространства. В готовност за използване е и самоходно тракторче. Подготвени за зимата са и населените места в община Велико Търново, където с техника помагат и местните арендатори”, информираха от общинската администрация в старата столица.

Коментари

Задължително поле