Политици, спортисти и актьори на ски в Банско

За поредна година Банско се оказа най-предпочитаният зимен курорт за родните политици, спортисти и звезди. А служителите на ски-зоната показаха, че не случайно заслужават да бъдат неколкократно награждавани за най-добър курорт, след като успяха да произведат сняг и да заснежат 6 писти, за да създадът радост на любителите на ските при безснежните празнични дни. Снегът навяла едва в неделя на 3-ти, но това не провали ваканцията на хиляди избрали Банско. Там 400 оръдия бълваха сняг.

Очаква се в следващите дни да бъдат отворени още трасета за скиори и сноубордисти. Култовата писта „Алберто Томба” заработи ден преди настъпването на 2016 г. „Радваме се, че гости на нашия ски център тези дни са президентът Росен Плевнелиев с двамата му синове и спортният министър Красен Кралев, които карат ски тук. В събота пристигна и боксьорът Кубрат Пулев с приятелката си Андреа. Актьорите Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров също избраха Банско”, разкри Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата – концесионер на ски зоната в зимния курорт. Много сме доволни от посещаемостта, има ръст на туристите в сравнение с миналата година, допълни той.

„Уникална природа....Пирин планина. Любимата ми туристическа дестинация си остава България! Ценете я! Бъдете горди!”, възкликна Пулев при визитата си в курорта Банско. Той не пропусна да пробва пистите и си направи клип, който разпространи в профила си във фейсбук.

Курортният град се превърна в празничните дни в една голяма балканска столица, защото заедно по трапезите празнуваха българи, гърци, румънци, сърби, македонци и турци.

„Англичаните и руснаците по традиция са тук за новогодишните празници. Много от тях имат недвижима собственост – апартаменти, в нашия курорт. Идват да изкарат ваканцията си тук, остават поне за една седмица. Гости имаше достатъчно, бяха над 15 000”, съобщиха от Съюза на туристическия бизнес в града.

В първия ден на Новата година всички гости и жители бяха поздравени от кмета на града Георги Икономов, който даде старта на кукерските игри, а чужденци се дивяха на нашите обичаи и снимаха с телефони,апарати и камери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини