Кметът на Обзор гаси пожар, разбива горящ покрив с брадва

Кметът на Обзор Христо Янев гасил опасен пожар на 2 януари.

Стопанска постройка в града пламнала заради спукан комин. Тя се намира в началото на Обзор, в близост до две бензиностанции, разказаха местни жители. Стопанската постройка освен това била "залепена" до къща, в която в момента на стихията имало хора.

"Бях в района и изведнъж видях огъня. Хората излязоха от къщата. Заедно с две момчета се качихме на покрива и с брадви започнахме да го разбиваме, за да може пожарникарите да гасят пожара отгоре", каза пред "Труд" кметът Христо Янев.

Огнеборците пристигнали бързо и пламъците били потушени.

Общо 9 пожара, причинени от пиратки вдигнаха на крак пожарникарите в Бургас в празничните дни.

Горял е покрив на магазин за мебели в жк "Славейков", близо до спортна зала "Младост", казаха от полицията. Инцидентът станал навръх Нова година. Уплашени бургазлии излезли по терасите на блоковете и панически почнали да звънят на 112.

И рекорд: за пети път бе подпален бар "Хавай". Заведението се намира в центъра на морския град, на улица "Райна княгиня".

На 31 декември около 01.45 ч. в Първо районно управление - Бургас е получено съобщение за опит за палеж на бара. При извършения оглед са иззети три пластмасови туби, съдържащи петролен продукт и няколко полиетиленови чувала. Работата по случая продължава.

Няколко дни преди това "Хавай" бе пак подпален. Тогава съседи видели огъня и се обадили в полицията. Стихията била потушена от два противопожарни екипа и девет огнеборци. От инцидента изгорял част от покрива на заведението, входните врати и част от оборудването.

За пръв път заведението пламна през лятото - през месец юни- в началото на туристическия сезон. Конкуренция в бизнеса и имотни спорове за парцела са версиите, които се проверяват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони