Български автобуси блокирани на сръбската граница преди Калотина

Десетки автобуси с българи, празнували в Сърбия, бяха блокирани тази нощ на Калотина. Забавянето предизвикаха сръбските гранични власти, съобщава Би Ти Ви.

На отиване автобусите също бяха забавени – с около четири часа, но на нашата страна на границата. На връщане ги очакваше ново предизвикателство – този път на сръбската страна.

Около 21 ч. снощи те станаха част от огромно задръстване.

"Тръгнали сме на 30 декември, четири часа чакаме. Знаело се е колко хора ще излязат и колко ще влязат. Идваме в страхотно настроение, много добре прекарахме, там организацията беше чудесна. Идваме и отново чакаме четири часа и не се знае кога ще минем", казва една от пасажерките.

"Това са няколко хиляди души. Това са 50 автобуса, ние бяхме 38-ят. Ние гледаме философски на нещата. Нямаме избор", казва друг.

Би трябвало да се предвиди, че в този ден ще има такова струпване, смятат пътуващите – лесно е да се предвиди, че ако има повече гишета, няма да има опашки...

"Сърбите се мотат и така го направиха. Кой ти дава информация? И ние питаме. Отидохме в Сърбия да им дадем нашите пари, те ни цакат", недоволстваха някои.

Малко преди полунощ преминаването се ускори, след като беше отворена още една лента за движение. И до този момент обаче няма яснота какво предизвика бавната работа на сръбския граничен пункт.

Във времето, прекарано в чакане, обаче празнуването на Нова година е продължило.

Тъй като в един от автобусите е имало ансамбъл по народни танци, не е било трудно в хората да измислят забавен за всички начин да се стоплят и да се разнообразят – голямо хоро.

В него са се включили и хора от другите автобуси, според зрител на Би Ти Ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини