Проклеха футболистите на „Астън Вила“

Гостуващите фенове на „Астън Вила“ проклеха футболистите след загубата с 1:3 на терена на „Съндърланд“. Чакайки в близост до съблекалнята, те запяха: „Не заслужавате на носите тази фланелка!“ А след това блокираха автобуса, тръгващ за Бирмингам. Обикновено след мач феновете искат автографи, а сега стюарди пазиха срещу юмруци, но не спираха клетвите. Повечето от играчите, за които това е първи сезон във Висшата лига, бяха в шок.

„Астън Вила“, еврошампион от 1983-та, се очертава като един от най-слабите тимове в историята на Висшата лига. Бившият отбор на Стилиян Петров и Александър Тонев има една победа и пет равенства в 20 кръга. Най-слаб в историята досега е „Дарби Каунти“ - само 11 точки за цял сезон.

„Става все по-трудно да оцелеем, но ако не вярваме, сме обречени - каза френският треньор Реми Гард. - Ако спечелим 4-5 мача поред, ситуацията ще се обърне.“

Никога тим с толкова лош старт не е оцелявал във Висшата лига. „Астън Вила“ изпадна за последно през 1987 година - три сезона след триумфа в КЕШ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят