Снегът затвори пътя Русе-Бяла

Обилният снеговалеж и затрудненото почистване на пътищата заради аварирали ТИР-ове затвориха участъка Русе - Бяла за тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътят свързва Русенска с Хасковска област и по него се движат предимно камиони от Истанбул към Централна Европа и Русия.

Забраната важи за 6-те области по маршрута – Русенска, Великотърновска, Габровска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска. Снежната покривка е 5-25 см. От сутринта движението е възстановено само във Великотърновска област. Засега няма опашки от камиони в посока Дунав мост.

Пътищата са проходими при зимни условия. От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, а тежкотоварните автомобили да са задължително с вериги.

Градският транспорт в Русе се движи нормално, всички големи улици и булеварди са почистени и третирани със сол, уточниха от общината. Заради ниските температури до -10 градуса С стръмните участъци са заледени. Паркирани автомобили по тротоари и улички в междублокови пространства затрудняват почистването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони