Жени Калканджиева отпразнувала Нова година без вода на хотел в Боровец

Жени Калканджиева и певицата Йоана Захариева останали без вода навръх Нова година, разказаха двете пред Нова ТВ. Те отишли да празнуват с приятели на хотел в Боровец, но в 14 часа на 31 декември спряла водата.

"Казаха ни - до час-два водата ще дойде. И аз се успокоих. Дадоха ни туби с минерална вода, но това не е като да си вкъщи - да я излееш в леген и да я стоплиш например", коментира Жени. Йоана на свой ред заяви, че празникът й бил тотално провален заради този проблем.

Калканджиева пък допълни, че проблемите в Боровец не са само през зимата. "През лятото пък газим изпражнения, с извинение", заяви тя.

Жени останала три дни в Боровец, като през цялото време хотелът й бил без вода. Калканджиева коментира, че с подобен проблем никой от прецаканите заедно с нея чужденци няма да се върне в курорта в бъдеще. За почивката си тя платила общо около 3 000 лева.

По телефона инж. Венцислав Тодоров, ръководител район "Самоков" към "ВиК" ЕООД - София обясни, че аварията не е била извънредна, а проблемът ще продължи, тъй като тръбите не достигат и се претоварват. Работи се по проект за оптимизиране на структурата на водоподаването.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев пък заяви, че към настоящия момент общината има подготвен проект и отдавна е заявено, че ще се търси по всякакъв начин финансиране.

Коментари

Задължително поле