Комфорт и уют в дома през зимата

Докато чакате зимата да се развихри и навсякъде да стане бяло и снежно, може да се подготвите като внесете допълнително уют и удобство в дома си с килим или друга подова настилка. Освен че запазват топлината в стаята, те също така са и удобно място за сядане и игра. Как да изберете подова настилка и да я поддържате съветват експертите на Mr. Bricolage от Sofiа Ring Mall.

Когато купувате килим е важно да се съобразите с неговите размер, форма, цвят и това за къде е предназначен. За помещение с по-малко мебели изберете по-голям килим. По този начин ще запълните празното пространство в помещението, осигурявайки стилен акцент. Големите килими са много подходящи също за спалнята и за детската стая. Така ще създадете усещането за топлина и комфорт. Освен това ще може да ходите боси дори през студените дни. Друго подходящо решение за спални помещения е мокетът. Той се монтира изключително лесно, а изборът от цветове и десен е голям. В допълнение той има звуко- и топло-изолиращи функции. Абсорбацията на шума при мокета е от 25 до 30 dB, като наред с това, задържа и 15% от топлината вътре в стаята.

Мокетът може да е добро решение и за вашия хол. В коридорите, банята, кухнята и трапезарията, обаче – помещенията, в които се цапа по-често и подът може да се намокри, е най-добре да изберете паркет, балатум или керамична настилка като теракота и гранитогрес. Върху тях може да добавите красив килим или пътека, които да допълнят интериора. Те могат да радват сетивата ви дълго време, стига да се грижите качествено и отговорно за тях. Задължително е поне веднъж в седмицата да ги почиствате с прахосмукачка. Така ще избегнете натрупването на прах. За случаите, в които по невнимание замърсите повърхността на килима – е важно веднага да вземете мерки. Ако третирате петно с химически препарати е добре да пробвате веществото първо на малко пространство от тъканта, за да се уверите, че няма да повреди цветността на настилката. При поставяне на килими и пътеки не забравяйте и съветите за пожарна безопасност. Те трябва да бъдат на разумно разстояние от печки, камини и други електроуреди.

Паркетът е сред любимите подови настилки от много години насам. Той може да бъде елегантен, да създаде желаната атмосфера на дома, да внесе уют и комфорт. Устойчив е на износване, има дълъг "живот" и е с добра топлоизолация. Освен това, при проблеми, може лесно да се поправи. Той е сред елементите на жилището, предназначени за наистина продължително използване.

Ламинатът е сред най-новите и най-разпространените настилки. Той е екологично чист материал и притежава добри изолационни качества. Почиства се бързо, а и се поставя много лесно дори от начинаещи майстори. Минус е, че е хлъзгав и шумен при ходене, а и се износва по-бързо от паркета от естествена дървесина.

В Mr. Bricolage ще намерите богато разнообразие от подови настилки от различен тип, килими и мокети със широк ценови диапазон и с различни шарки, цветове, форми и размери. Експертите във френската верига ще ви насочат кое решение ще е най-подходящо за вашия дом, а вие трябва само да решите дали подът и настилките върху него ще бъдат акцент в стаята или ще се сливат хармонично с атмосферата. В първия случай е добре да подберете настилки с по-контрастни форми и цветове, а във втория се спрете на продукт в близък нюанс до основните цветове в стаята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини