12 новородени бебета проплакаха по празниците в Русе

12 бебета са проплакали в Акушеро-гинекологичния комплекс (АГК) в Русе по новогодишните празници, съобщиха от МБАЛ в крайдунавския град. Новородените 6 момичета и 6 момчета са с нормално тегло и размери, като само 1 бебе е недоносено с тегло 2 200 кг.

Регистрираните 1603 раждания м.г. са със 32 по-малко спрямо 2014 г., но с 14 повече отпреди 2 г. Средногодишно в "малката Виена" се раждат по около 1600 деца.

Новият АГК е търсен от родилки и от други градове. Модерният комплекс беше открит преди 3 г. навръх Бабинден от премиера Бойко Борисов. Част от оборудването е изградената видеовръзка на манипулационните за персонала със стаите на навородените. Общодостъпни видеотелефони ползват и родилките при свиждане с техни близки.

Покрай посрещането на Новата година 199 пациенти са потърсили помощ в Спешното отделение, уточниха от МБАЛ. От тях 74 души са настанени на лечение със счупени глави, ръце и крака или заради хронични заболявания. 125 човека са били потърпевши от падане, побой, катастрофи, хипертонични или бъбречни кризи, коремни болки след преяждане и обострени гастрити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони