Изгладнели апаши разбиха 34 мазета в Русе

Неизвестни крадци са разбили 34 мазета по новогодишните празници в Русе, съобщиха от полицията. В блок на ул. "Захари Стоянов" апаш срязал халките за катинарите на 10 избени помещения, откъдето задигнал 48 бутилки слънчогледово олио "Роса", комплект инструменти "Гидори" и платнен спортен сак, общо за 225 лв.

Домоуправителят на вход в кооперация на ул. "Цар Асен" пък алармирал за 24 разбити мазета в сутерена. Неканеният посетител влязъл през счупен прозорец и изнесъл предимно домашно приготвени алкохолни напитки и консерви.

Случаите се разследват по заведени досъдебни производства.

Все по-често прегладнели русенци, които никога не са се срещали с Темида, стават крадци по неволя. Почти всяка седмица от големите хипермаркети в крайдунавския град алармират полицията за заловен клиент с неплатени хранителни продукти. Зачестяват случаите, когато безработни се опитват да си тръгнат с бутилка алкохол под якето.

Охранители на магазин засекли възрастна жена, която била натъпкала палтото си с парче кашкавал, щафета салам и кутия бисквити. Тя обяснила, че няма пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони