Изтеглиха 50 ТИР-а от снеговете край Монтана

Спасители измъкнаха от преспите и ледовете в област Монтана над 50 закъсали тежкотоварни автомобила. В първите дни на новата година зимата натрупа в региона между Дунав и Балкана бяла покривка с дебелина между 10 и 24 см.

Само в неделния ден на новия обходен път на областния град край ромския квартал „Кошарник” забоксуваха 10 камиона. 6 машини останаха блокирани по стръмнините край село Студено буче. Тежки камиони закъсаха и бяха изтегляни и край селата Долна Вереница, Крапчене, Д-р Йосифово и Трифоново и по пътя Монтана – Враца.

Още 26 ТИР-а останаха по пътищата на региона и в понеделник сутринта, но бяха измъкнати от екипите спасители. 56 машини почистват шосетата на област Монтана.

Няма непроходими маршрути, проблеми създават само ТИР-ове с износени гуми, заявиха от Пътното управление.

Въпреки дълбокия сняг и ниските температури по график се почиства и областния град Монтана, съобщи кметът Златко Живков. 14 машини почистват и опесъчават улиците в града, а 37 работници изриват снега от пешеходните зони, стълби и подлези. Нормално е и подаването на електричество, вода и газ в Монтана. Нормален учебен процес има във всички училища на общината, заяви градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони