Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

Кмет храни самотни баби

Кметът на берковското село Пърличево Пламен Ангелов помага на самотните баби в селото си да оцелеят, след като останаха посред зимата без хляб. Единственият магазин в селцето затвори врати в края на миналата година и остави жителите си без хранителни продукти.

В Пърличево – на 24 км от Берковица, живеят общо 37 души. В селцето имало бакалия, която снабдявала хората с най-необходимите продукти, но преди Коледа собствениците я заключили.

„Гастрономът беше на кооперацията, но оборотът му бе малък, кооперацията имаше и дългове и работата стигна до фалит”, разказват местните хора.

Селяните, които са по-млади и имат автомобили, започнали да пътуват до съседните градове и да зареждат шкафове и хладилници с продукти. Шест-седем старици, които живеят сами и нямат роднини в близките селища, обаче останали без храна.

”Пътувам с „Голфа” си и купувам за бабите каквото им трябва – хляб, олио, лекарства. Доставям им ги в къщите. Хора сме – трябва да си помагаме!”, казва кметът Ангелов.

Местният управник вече разговаря с фирмите, които доставят хляб до околните селища, веднъж седмично да идват до закъсалото село, за да си купуват хората поне насъщния.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.