Сръбкиня замени „Ша“ Брукс в „Дунав 8806“

Сръбкинята Александра Катич замени Юрика „Ша“ Брукс в „Дунав 8806“, съобщи треньорът на шампионките от Русе Георги Божков. Опитният американски гард се присъедини към „сините“ феи миналото лято със сериозна визитка от WNBA, Турция, Швеция и Полша. Травма обаче попречи на „Ша“ да се впише в отбора и от клуба са решили да се разделят с нея по взаимно съгласие.

28-годишната Александра Катич играе на позиция гард и е позната на феновете на баскетбола в Русе. Тя впечатли с добрите си изяви в редиците на отбора „Шумадия“ /Крагуевац/, с който участва в традиционния турнир за „Купа Русчукъ“ преди началото на сезона. Катич записа средно по 20 т. в кошовете на „Дунав 8806“, „Шепши“ Сфънту Георге и „Нефтохимик 2010“ и спечели приза за реализатор номер 1 на надпреварата.

До момента тя е в топ 10 на сръбското първенство със средно по 16.6 точки на мач.
Катич вече се включи в подготовката на русенския състав, който подновява родния шампионат с мач срещу срещу „Левски 2014“ на 6 януари от 18 ч. в зала „Дунав“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.