Бебе №1 на Шумен, съименник на кмета, чака общинско жилище

Първото бебе на Шумен Любомир, който проплака в 04 часа на 1 януари, без да иска се оказа съименник на кмета. Кръстено е обаче на дядо си.

Градоначалникът Любомир Христов (ГЕРБ) му изпрати в понеделник по своята здравна заместничка д-р Светлана Маркова дарове - креватче, столче за кола, спален комплект и първия биберон.

Бебето е 3,4 кг. тежко и високо 52 см., още е в кувьоз заради неразположение, но скоро майка му Стефка Ангелова (29 г.) ще може да го гушка. Пред журналисти тя призна, че с таткото Орлин не са планирали пето дете и Любомир станал погрешка. Повече нямало да ражда. Обича малкото момченце много, иска бързо да оздравее и си пожела Любо да учи поне до осми клас, защото тя стигнала до втори.

Другите дечица в многодетната фамилия са на 11, 10, 8 и 4 г. и трите ходят на училище. Таткото работи на частно, събира и железа за вторични суровини. Вземат 110 лв. детски, а месечно харчат до 1000 лв., благодарение на бащата.

Стефка се ожали, че са на квартира в ромската махала на ул."Седма" и вече е подала две молби за общинско жилище. Отхвърляли я, защото се води самотна майка и не можела да докаже доходи. Зам.кметицата д-р Маркова обеща, че "постепенно нещата ще се оправят", а на първо време двамата роители трябва да сключат граждански брак.

След бебе №1 за годината подаръци получи и последното шуменче, родено през м.г. Йоана е второ дете за майка си Галина Стефанова, а у дома я чака братче на 3 г.

Общо 1 216 са живородените деца в шуменската болница през миналата година. Шумен не прави изключение от общата тенденция в страната и броят им е с 163 по-малко от 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони