183 прасета за два уикенда отстреляха на територията на горското в Омуртаг

В очакване на Джок Полфрийман пред центъра за временно настаняване в Бусманци (СНИМКИ)

Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

МВР купува коли за 27 милиона лева

МВР ще обнови полицейския автопарк с коли за 27 милиона лева. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в края на миналата година на сайта на вътрешното министерство.

Все още не е ясен броят на патрулките, които ще бъдат закупени. Той ще бъде определен след подаването на офертите от фирмите. Предложената от участниците цена за един автомобил с включено обслужване за 5-годишен период не може да е по-висока от 28 000 лева с ДДС, пище в документа. Сметки показват, че парите ще стигнат за около 1000 автомобила.

Най-добрата оферта ще се определи от цената на един автомобил, разхода му на гориво, сервизното обслужване и гаранционния срок. Автомобилите трябва да са с бензинови, дизелови двигатели или с хибридна технология – двигател с вътрешно горене и електрически двигател. Те трябва да отговарят на всички стандарти и изисквания, валидни в Европейския съюз.

Обновяването на патрулките в МВР започна през 2001 г. Тогава Емануил Йорданов връчи ключовете на 300 автомобила “Опел Астра”, които смениха старите лади. Парите за закупуването им бяха осигурени от търговското дружество на министерството “БМВ”. Емануил Йорданов дори бе проверяван от прокуратурата дали е нарушил Закона за обществени поръчки. През 2011 г. фирма “БМВ” също закупи автомобили “Опел Астра”. Тогава пак не бе обявена обществена поръчка, тъй като не били използвани бюджетни средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.