Хотелиери в Банско съдят ЧЕЗ за спрения ток на Нова година

Недопустимо е централната част на курорт като Банско да остане без електрозахранване в Новогодишната нощ и на 1-ви януари, заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Той е посъветвал хотелиерите да подадат съдебни искове за пропуснати ползи срешу енергодружеството.
Повредата е предизвикала неудобство както за хотелиерите, така и за туристите. В същото време по време на аварията не е имало дежурен екип на електроразпределителното дружество, които да възстановят захранването, уточни Икономов.

“Връщат се резервации, хотелиерите започват да губят и за мен е необяснимо как не е направена една нормална профилактика в най-големия ни зимен курорт. Натоварването тогава ще бъде огромно, но това ще доведе до по-големи приходи за ЧЕЗ и е съвсем нормално да осигурят екип. Даже и два, за да може да протече нормално туристическия процес, да може хората, които идват в Банско да остават доволни, а не да се връщат обидени и гневни, и с развалено настроение и очаквания за града ни“, коментира кметът на Банско.
Той очаква успешен сезон. Вероятен обилен снеговалеж в края на март и април, какъвто имаше миналата година, ще удължи ски сезона, каза още кметът на Банско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес