Синът на Венета Райкова издава книга 10-годишният Патрик вече е сключил договор с издателство

Жилищата в София поскъпнаха с 40% Общото увеличение на цените за страната е с близо 30%

Великобритания и Чехия спряха лицензите за продажба на оръжия на Турция

Премиерът Борисов пристигна в президентството (СНИМКИ)

Биляна Дол и Валери Божинов официално са заедно (СНИМКА)

Кола се преобърна след удар в каруца край Разлог

Samsung пускат бета версия на Android 10 Системата има нов дизайн и подобрен dark mode

Премиерът Борисов ще информира президента Радев за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност

Правителството преустановява отношенията си с БФС, Борисов иска оставката на Борислав Михайлов

Вижте Карди Би след липосукцията и имплантите (СНИМКА)

Повдигнаха обвинение на пенсионер от Свищов за иманярство

Две камери ловят водачи с телефони Над 100 000 шофьори в Австралия са хванати във високотехнологичния "капан"

Маргарита Петкова: Запознах се с Георги Джагаров след скандал

Задържаха неправоспособен водач опитал, да избяга от полицаи След гонка рецидивистът е задържан

Патриарх Неофит отбелязва 74-ти рожден ден

Ексгубернатор взема 300 лв. за дискриминация в Русе

Бивш областен управител и действащ директор на Бюрото по труда в Русе пак осъди държавата. Административният съд /АС/ намали иска на Румен Януаров срещу прокуратурата от 7000 лв. на 300 лв. заради дискриминация с неосигурена достъпна среда в сградата на окръжния следствен отдел.

По същото дело Румен Януаров вече осъди държавното обвинение да му плати 1000 лв. обезщетение. Районният съд прие, че прокуратурата „е проявила бездействие“ и липсата на рампа за трудноподвижни хора ги дискриминира. След обжалването окръжните магистрати град обаче прекратиха делото. Те го препратиха към Административния съд и процесът започна отначало.

Януаров се оплаква, че след операция на тазобедрената става през пролетта на 2011 г. му се наложило два пъти да изкачва с патерици 4 етажа в следствието. Той бил призован да дава показания като обвиняем по дело, че е ощетил републиканския бюджет със 168 000 лв. по проект за строителство, събиране и депониране на пестициди в стоманенобетонни контейнери.

Веднага след като е оневинен, включително и от Върховния касационен съд /ВКС/, Януаров завежда друго дело за уронен престиж и увредено здраве. Той вече осъди прокуратурата за 3500 лв. обезщетение, чакар че настояваше да получи 43 000 лв. По казуса предстои да се произнесе Върховният касационен съд /ВКС/.

След управленската смяна на кабинета Сакскобурготски Януаров се връща на старата си работа като директор на РУСО – Русе. При обявения конкурс за длъжността той е класиран втори и смята, че огласеното разследване му струва поста. Януаров твърди, че досъдебното производство е част от негативната кампания срещу него за местни избори’ 2011 като кандидаткмет на НДСВ. Заради обвинението му отнемат и ловното оръжие.

Преди 5 г. Румен Януаров осъжда държавата да му плати 10 000 лв. за нанесените му нематериални щети. Тогава той е оправдан, включително и от ВКС, за безстопанственост. Прокуратурата не доказва, че Януаров е ощетил държавата с 9128 лв. от несъбран наем на предоставената бивша резиденция „Липник“ на Българския олимпийски комитет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.