27-годишен рецидивист с алкохол зад волана отива в затвора

27-годишен рецидивист, спипан с алкохол зад волана, беше осъден на 7 месеца затвор при първоначален строг режим. Павел Б. от златоградското село Долен. управлявал Мерцедес Е 200, когато го спрели за проверка в Златоград около 15.30 часа на 30 декември.

Дрегерът показал 1.38 промила алкохол в кръвта му. Районният съд в Златоград му наложи общо 7 месеца затвор, три месеца от които са от условна присъда от октомври 2014 г. от София отново за шофиране пиян. В столицата той бил спипан да шофира с 2.5 промила алкохол в кръвта. Мъжът е безработен, с основно образование и неженен. Съдът го лиши от право да управлява МПС 2 години и му наложи 600 лв. глоба.

С условна присъда се размина друг почерпен шофьор, спипан около 6 часа сутринта в Неделино на първи януари. Управителят на софийска фирма С.С. е родом от Златоград и се бил прибрал за празниците. Дрегерът показал, че е шофирал "Киа-Рио" с 1.30 промила алкохол в кръвта. Златоградските магистрати му наложиха пет месеца условно с тригодишен изпитателен срок, 500 лв. глоба и го лишиха от право да управлява МПС 8 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право