Наплив за детските градини в Търново

Огромен наплив има за записване на малчугани в детските градини в Община Велико Търново. Над 250 заявления са подадени само за ден в кметството.
По традиция най- много са желаещите за детските градини "Соня", "Слънце", "Слънчев дом", "Ивайло", "Ален мак" и "Рада Войвода".

Писмени заявления за прием на деца от първа възрастова група се приемат до 30 април на всяка календарна година. Това важи за малчуганите, които навършват 3- годишна възраст през 2016 г., както и за тези в яслена възраст. Заявленията за по- големите деца се подават целогодишно и приемът се осъществява при наличието на свободни места.

"С предимство са малчугани с братя и сестри в същото заведение, близнаци и деца на многодетни майки, живеещите в района на градината, осиновени малчугани или настанени в приемни семейства, деца със специални образователни потребности или с родител с документ за нетрудоспособност 91%", обясниха от общинската администрация във Велико Търново.

От администрацията поясниха, че от 16 до 30 май всички детски градини ще представят изготвените списъци с класираните деца в Община Велико Търново. На 1 юни местната администрация ще публикува в сайта си списъци с класираните, както и информация за свободните места в детските градини. Записването на малчуганите ще тече до 15 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони