Баба загина в пожар в Монтана

Възрастна жена загуби живота си в огън, пламнал в дома й в Монтана. Пожарът едва не уби и собственика на къщата, съобщиха от полицията. Сигналът за трагедията е бил подаден към 5 часа сутринта в понеделник, когато съседи видели дим да излиза от къща на улица „Тунджа”.

Пристигналите огнеборци започнали да потушават пламъците на първия етаж, но в една от стаите открили безжизненото тяло на 88 годишната Денка Ц. Собственикът на дома Съботин Ц. е бил обгазен и отведен в „Спешна помощ” на областния град. Животът му не е в опасност. Причините за пожара се изясняват.

Изгорели са бяла и черна техника, обзавеждане и дограма за 15 000 лева. Още пет пожара са горели в понеделник в област Монтана. Неизправна газова бутилка е запалила сграда в село Слатина. Огънят е унищожил гараж и автомобил „Ланчия”. 39 годишен мъж – син на собственика на имота, е настанен в болницата в Монтана с обгорено лице и затруднено дишане. В Монтана горя автомобил „Фолксваген”, в Берковица – фургон, а в село Ковачица – стопанска постройка с 50 бали сено. Заради студовете много хора използват неизправни отоплителни уреди и създават опасностите за себе си, близки и съседи, предупредиха огнеборците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони