От БСП харесали анализа на Доган

От БСП одобряват анализа на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, станал причина за сътресенията в движението и „изхвърлянето" на досегашния му лидер Лютви Местан, дори и като член на партията. Това стана ясно на първата пресконференция за годината след първото заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„Анализът на г-н Доган е добър, но част от тези констатации ние също многократно сме ги повтаряли", коментира лидерът на БСП Михаил Миков.

„Както не съм чул някакъв коментар от страна на политици на ДПС за процеси в БСП сега и по-отдавна, така смятам, че ще е нарушаване на добрия тон да коментираме вътрешните процеси в ДПС", подчерта Миков.

За Местан

Все пак обаче според него не може да не се коментира поведението на български политици, които с действията си не утвърждават националните интереси и националния авторитет на България.

„Поне аз нямам спомен политик от БСП да се е крил в посолство, дори когато в началото на прехода крещяха „БСП в Сибир". Това е въпрос на морал и почтеност и то може би още от времето на Петко Каравелов", коментира лидерът на левицата.

„ДПС е зряла политическа сила и тя ще намери пътя, по който да бъде ангажирана в демократичното представителство на България", убеден е Миков.

Той се зарече обаче, че от БСП ще следят по-ясното изчистване на профила на ДПС като опозиционна партия, която защитава интересите на своите избиратели, защото за тях това било все още отворен въпрос.

„Къде стои България днес? Къде са нашите служби за сигурност", попита Миков отново в коментар на „драмата" в ДПС.

Социалист номер 1 изтъкна, че тепърва трябва да се проследи позиционирането на изключените от движението народни представители.

В задачите за тази година промяна на изборното законодателство

БСП вече са си написали и някои от задачите за новата година, стана ясно от първата им за годината пресконференция.

„Тази година ще бъдем още по-настойчиви в отстояване на едно още по-справедливо данъчно законодателство и в борбата с бедността", се зарече Миков.

Друга важна задача за социалистите ще е промяна на изборното ни законодателство. „В следващите седмици ще внесем изменения в Изборния кодекс", обяви социалист номер 1, но не пожела да разкаже какви точно ще бъдат тези изменения с обяснението, че до седмица ще станат известни.

В левицата ще обърнат внимание и случващото се в Европейския съюз, ще искат да разберат и дали България, Румъния и Хърватия са предвидени като втора буферна зона за бежанци.

Столетницата се захваща и с подготовката на предстоящия си конгрес. „Годината е особено важна за нас, защото приключваме петия четвърт век - 125 години, в които БСП е неразривно свързана с миналото, настоящето и бъдещото на страната", отбеляза в заключение Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика