Меси е над Пеле и Марадона

Забравете Пеле и Диего Марадона, над тях е Лионел Меси!

Думите са на Шави Ернандес, „Мистър Барселона“, моста между ХХ и ХХI век. Седмица преди обявяването на „Златната топка“ напусналият през лятото в посока Катар бивш капитан на „Барса“ определи Лео като най-добър за всички времена.

„Пеле и Марадона са били много по-силни от останалите за своето време, но футболът се променя - каза Шави. - Футболистите днес са по-класни - психически, тактически и технически. Меси е най-добър сред най-добрите в най-доброто време на футбола! Лео е срамежлив, но отговорен. В съблекалнята е най-големият шегаджия. Интелигентен, умен, но най-важното - роден победител!“

До края на седмицата „Барса“ ще подпише професионален договор с футболист, който вече е сравняван с Меси. Името му засега е известно само из школата на клуба. Казва се Ли Сон Во и е кореец. Висок само 170 см нападател, сравняван с Меси и Неймар. В сряда Во ще навърши 18 години, а с това идва време и за контракта. Досега кореецът не можеше да бъде използван заради забраната „Барса“ да картотекира нови.

В същото време Меси и компания направиха впечатляваща открита тренировка - пред почти изпълнен 20-хиляден стадион. По традиция всички звезди раздаваха автографи, а на първа редица бяха фенове на „Барса“, които са инвалиди. В сряда световният шампион излиза в каталунско дерби срещу „Еспаньол“ за купата на „Камп Ноу“.

А целиятг тим се раздели на групи за визити при болни деца в различни клиники. Най-голям фурор предизвика появата на триото Неймар, Дани Алвеш и Марк Батра при малчуганите във „Вал д'Еброн“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят