Зимната обстановка в Русенско се нормализира

Обстановката в Русенско е нормална при зимни условия, съобщиха от областната управа в крайдунавсикя град. Пътищата от първи, втори и трети клас, за които отговаря Агенция "Пътна инфраструктура", са проходими.

Движението в общините е безпроблемно, въпреки известното забавяне на техниката на Областно пътно управление и пътноподдържащите фирми. Те обслужват приоритетно първокласната пътна мрежа, а след това - от втори и трети клас.

През изминалата нощ трафикът на Беленския баир не е спиран, въпреки променливите климатични условия. Движението е било ограничено за тежкотоварни автомобили по искане на областните пътни управления в Търговищко и Великотърновско.

В момента пътноподдържащите фирми се справят навреме и качествено със задълженията си, уточниха от областта. В елхранването, радио- и телевизионни връзки, покритието на клетъчните телефони не са регистрирани сривове.

В община Русе няма затворени пътища. Проблемни за почистване от снега са малките улици и тротоарите заради паркирани автомобили.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони