Корман Исмаилов от РБ: ДПС е холдинг

"ДПС е холдингова корпорация и мафиотска организация. Говори се за кауза, за идея, а няма нищо подобно", заяви пред бТВ Корман Исмаилов от НПСД, една от петте партии в Реформаторския блок.

„В ДПС става рокада – царят и топът си разменят местата. Царят става по-защитен, а топът се развива в играта”, допълни още Исмаилов. Според него Лютви Местан е помислил, че е „мажоритарен акционер в корпорацията ДПС”.

„Тук имаме три фактора – факторът Доган, който се отдръпна, факторът Местан и един друг фактор – дипломат, който с много неадекватни действия си развя коня на терена на нашата страна”, каза Исмаилов. Той отказа да каже името на въпросния дипломат в ефир.

„Аз винаги съм имал един принцип - трябва да се спазва много добра дистанция с хората от бизнеса, медиите и дипломатите. Това ми е позволявало да бъда много адекватен във всяка една ситуация”, каза Исмаилов. По думите му в тази ситуация Лютви Местан не е спазил тези правила и това му е изиграло лоша шега. „Толкова лъжи и клевети се изсипаха по него, дори по негов адрес. На моменти изпитах съжаление”, каза Исмаилов.

Коментари

Задължително поле