Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Половината от ромите, живущи в Сандански, крадат ток

При проверка на трафопоста в ромския квартал „Изгрев“ на Сандански са установени 56% загуби на електроенергия от кражби. Незаконните присъединявания водят до претоварване на съоръженията и прекъсвания на електрозахранването. Това стана ясно на среща, която инициира кметът на община Сандански Кирил Котев с представители на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Бяха набелязани конкретни мерки за повишаване на сигурността на електроснабдяването в този район през зимния период. Взето беше решение съвместно с местната общност да се създаде работна група, която да съдейства за защита на коректните потребители в квартала. Особено внимание бе обърнато на последствията от кражбите на ток.

Ще има и периодично полицейско присъствие. Градоначалникът бе запознат от експертите с резултатите от проведената профилактика на електроенергийните съоръжения в общината с цел надеждната им експлоатация през зимата. Проверени са 88 трафопоста, прочистени са сервитутите на въздушните електропроводи и екипите са снабдени с необходимата техника за работа в зимни условия.

Компанията разкри пред кмета намерението си за преконфигурация на електроразпределителната мрежа на улиците „Родопа“ и „Оборище“ в кв. „Изгрев“, за да се осигури качествено електрозахранване на абонатите в квартала. Ще продължат обаче и масираните проверки.Клиентите, които имат проблеми с покриване на задълженията си за ползвана електроенергия, бяха насочени да се обърнат към местния център за обслужване на клиенти, където да подадат заявления за разсрочване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.