Мъглиж скъса договор със снегопочистваща фирма заради преспи

Община Мъглиж прекрати договора с фирмата, отговаряща за снегопочистването, съобщи зам.-кметът Душо Гавазов. Кметът Господин Господинов прекратил контракта с "ПСК Виастрой" ЕООД, заради неизпъление на клаузите по договора.

На 3 януари т. г. заради обилните снеговалежи в района общината била затрупана в преспи, а много от пътищата останали непочистени. "От 12 до 18 часа се опитвахме да се свържем с някого от фирмата, защото по пътищата нямаше нито един снегорин", разказа Душо Гавазов. Той допълни, че след като най-накрая установили връзка с ръководството на фирмата, те се оправдали, че причина за неизпъление на договора с общината, е било приоритетното почистване на републиканската пътна мрежа.

"Затова, заради неизпълнение на клаузите от договора и за защита интересите на хората от община Мъглиж, както и за осигуряване на качествено снегопочистване и зимно поддържане на пътната мрежа е прекратен договора", допълни Гавазов. Със заповед на кметът, при условия на форсмажорни обстоятелста, са дадени права на единствената местна фирма "Промакс" ЕООД да започне почистването на снега и опесъчаване на пътната мрежа в общината.

На провинилата се фирма са наложени и финансови неустойки в размер на 5545.50 лв., които включват 20% от разходите за почистване в първия ден и гаранцията за добро изпълнение.

Община Стара Загора също санкционира снегопочистващата фирма "Зауба", отговаряща за градската пътна мрежа, като наложи глоба от 34 500 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони