700 кг негодно за консумиране месо иззе БАБХ по празниците

700 килограма негодно за консумация месо са засекли инспекторите от БАБХ по празниците. В края на декември те са извършили над 2600 проверки в цялата страна.

300 килограма от месото е превозвано без документи в Кърджали. Инспекторите в Пловдив са иззели и унищожили 57 килограма свинско месо с изтекъл срок на годност, 31 килограма месо без установен произход и 2,5 килограма риба от склад за търговия на едро.

Служителите в София област са наложили забрана върху 64 килограма месни разфасовки в производствено предприятие заради липса на етикетировка.

От Агенцията по храните изразяват задоволство, че коледните и новогодишните празници са преминали без сериозни хранителни инциденти.

В рамките на масираните проверки са издадени 119 предписания и са съставени 15 акта за установяване на административно нарушение.

Най-честите нарушения, които инспекторите на Агенция откриват, са предлагане на храни с изтекъл срок на годност и без документи за произход, неправилно етикетиране, несъответствия по сградов фонд и оборудване, както и некоректни, или нередовно водени записи по системите за управление на безопасност на храните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини