Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

700 кг негодно за консумиране месо иззе БАБХ по празниците

700 килограма негодно за консумация месо са засекли инспекторите от БАБХ по празниците. В края на декември те са извършили над 2600 проверки в цялата страна.

300 килограма от месото е превозвано без документи в Кърджали. Инспекторите в Пловдив са иззели и унищожили 57 килограма свинско месо с изтекъл срок на годност, 31 килограма месо без установен произход и 2,5 килограма риба от склад за търговия на едро.

Служителите в София област са наложили забрана върху 64 килограма месни разфасовки в производствено предприятие заради липса на етикетировка.

От Агенцията по храните изразяват задоволство, че коледните и новогодишните празници са преминали без сериозни хранителни инциденти.

В рамките на масираните проверки са издадени 119 предписания и са съставени 15 акта за установяване на административно нарушение.

Най-честите нарушения, които инспекторите на Агенция откриват, са предлагане на храни с изтекъл срок на годност и без документи за произход, неправилно етикетиране, несъответствия по сградов фонд и оборудване, както и некоректни, или нередовно водени записи по системите за управление на безопасност на храните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.