След драмата в „Кючук Париж”: Благой Сапунджиев разделен завинаги в гроба от съпругата и дъщеричката си (обзор)

Шофьорът на камион Благой Сапунджиев ще бъде погребан по различно време и далеч от жена му Йорданка и 5-годишната им дъщеричка Петя. Това ще стане по изричното настояване на близките на Дани, което е прието от роднините на Благой. Около 5,30 ч през нощта в понеделник 39-годишният мъж застреля съпругата и детето си, докато спят, и после сложи край на живота си. Към момента се смята, че основният мотив за кръвопролитието е патологична ревност.

Ковчегът с тялото на 39-годишния съпруг ще бъде изпратен в Драгановите гробища в квартал "Кючук Париж" в четвъртък в 12 часа на обед от майка му, баща му, брат му и други техни роднини.

Два часа по-късно ковчезите на Дани и Петя ще бъдат изпратени от близките им в траурния парк на пловдивския квартал "Коматево". Там от 15 години живее Бонка Шилева - майката на Дани. През 2000 г. жената напуснала съпруга си Тодор Божев в град Съединение. Бонка и Дани се преместили в Пловдив, а в Съединение таткото останал да живее с сина си Илия, брат на Дани. Двамата се прехранват със земеделие.

В неделя - часове преди фаталната развръзка, Дани и Петя гостували в Съединение. Оттам двете отскочили и до близкото село Правище, където живее бабата на Дани по майчина линия - Невена Шилева.

"Дани и Катя бяха много весели. Племенницата ни сурвака за Нова година и се разбрахме да отидем до Пловдив и да й купим подарък ", разказа през сълзи Илия Божев, вуйчо на малката Петя. Той бе категоричен, че родът му няма да допусне двете невинни жертви да бъдат погребани до убиеца Благой.

Братът на Дани Илия Божев: Нямаше друг мъж в живота на сестра ми

„Бяха щастливо семейство и не е имало друг мъж в живота на сестра ми. Имали са кавги с Благой, но не е споделяла с нас, че ще се развежда”, каза вчера Илия Божев. Братът на Дани е знаел, че когато били скарани, Благой отивал за по няколко дни при майка си, но после се прибирал. „Умът ми не го побира защо е посегнал на детето и от какво е превъртял толкова! Та той толкова много обичаше малката, направо умираше за нея”, добави Божев.

12 свидетели разпитани за трагедията

Разпитани са 12 свидетели от най-близкия кръг на Благой и Йорданка Сапунджиеви, научи „Труд” от запознати с разследването. До момента няма никакви данни за домашно насилие, нито че Благой е посягал към алкохол или дрога. Балистичната и съдебномедицинската експертиза още не са готови, но
откритите досега следи сочат, че мъжът е застрелял съпругата си и детето в съня им, след което легнал до тях и се самоубил. Смъртоносните рани и на тримата са в главата.

Криминалистите не изключват, че в неделя през нощта Дани е споделила на четири очи с Благой нещо, което го е довело до състояние на афект. Възможно е да е поискала развод или да му е казала нещо, с което е засегнала мъжкото му достойнство. Засега е отхвърлена версията за финансови проблеми.

Психотерапевтът доц. д-р Ивайло Петров: Ревност, довела до краен афект

„За най-голямо съжаление случаят в Пловдив е третият подобен в последните няколко години, който ми се налага коментирам. При всички тях като основен мотив бе сочена ревност.” Това каза вчера пред „Труд” семейният психотерапевт доц. д-р Ивайло Петров.

„Ревността се дефинира като емоция, свързана с негативни мисли и чувство за несигурност и страх, че партньорът има друга любовна връзка. Така ревността може да се превърне в смес от гняв и отвращение и да се стигне до краен афект. Афект, който е катарзис на отчаяние и невъзможност на човек да излезе от една ситуация, както и да си представи, че ще изгуби завинаги и съпругата, и детето си. В този смисъл при случая в Пловдив е невъзможно да има предварително планиране - кръвопролитието е резултат от емоция и внезапно решение. Разбира се, това са само хипотези и няма как да разберем какво точно се е случило, тъй като и тримата от семейството са мъртви”, добави доц. Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право