Лед стяга област Монтана

Ледът и студът продължиха да стягат област Монтана. И в четвъртък мразовитият дъжд продължи да вали, ледът потроши дървета и изпокъса ел. проводници. Четири училища в областта останаха затворени, а в община Медковец бедственото положение бе продължено с още един ден. Основните пътища в региона са почистени и опесъчени, движението по улиците на градове и села обаче е затруднено.

„Почистваме и опесъчаваме, но не можем да смогнем. Опасно е най-вече за децата и за възрастните, затова решихме да продължим с обявената в сряда бедствена ситуация!”, заяви кметът на община Медковец Венцислав Евгениев. Затворени останаха и двете училища с 250 ученици и детската градина в община Якимово. „Нямаме проблеми с проходимостта на пътищата, с електричеството и водата, но спряхме учебните занятия, за да не допуснем инциденти с децата!”, сподели кметът Георги Георгиев.

Заради скъсани от ледовете проводници без ток в нощта на сряда срещу четвъртък останаха селата Орсоя и Сливата край Лом. Изключиха и два трафопоста в град Вълчедръм и село Гаганица. Екипи на енергодружеството веднага започнаха работа по отстраняване на авариите. Паднали от леда дървета преградиха пътища и улици в областта.

Само в първите часове на четвъртък пожарникари и спасители отстраниха 12 прекършени стволове в Монтана и Берковица, по пътя между двата града и в прохода Петрохан. Счупен клон потроши автомобил на улица „Васил Левски” в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони