КАТ извършва засилени проверки на тирове и автобуси

Задържаните за убийството в Костенец са мъж на 18 и жена на 24 години

Трима подпалвачи хвърлени в ареста

Условна присъда и глоба от 600 лева за собственик на питбул, нахапал създателка на хор в Търново Драмата се разигра на 1 март тази година в старата столица

Сирийската армия придвижва части към границата с Турция

Двама британци са били пребити в центъра на София

Вижте отблизо дома на Никол Шерцингер (ВИДЕО)

Моторист загина при катастрофа в центъра на Варна

Собственик на питбул го насъска срещу баща и син Преди това нападнал с нож младия мъж

Пожарникари и спасители извадиха мъж, паднал във водопад в Беласица

Жертвите на тайфуна „Хагибис“ станаха 35

Мегз проговори за измамата с джипа (ВИДЕО)

Четирима ранени при катастрофа в Горнооряховско

Сузанита прекали с корекциите (СНИМКИ)

Лукарски се закани да реже пари за нередности по европроекти

При неизпълнение на проектите по ОПИК, ще налагам финансови корекции, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на официалната церемония по връчването на подписаните в първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (ОПИК).

„Оттук нататък топката е във вас. Не ми се иска да виждам финансови корекции, но ви уверявам, че при неизпълнение на проектите, такива ще налагам“, обърна се министърът към фирмите.

Той добави, че към първата процедура е имало огромен интерес – бяха подадени общо 844 предложения. „Поради големия интерес и заради ресурса от 116.4 милиона лева, има и други още 500 проекта, които отговарят на критериите и на изискванията, за които ние ще търсим всячески варианти за дофинансиране, за да могат и те да бъдат финансирани, защото те преминаха бариерата. Летвата беше поставена доста високо, но те също отговарят на изискванията, така че сме изключително доволни от това, че имаме толкова силни проектни предложения ”, заяви Лукарски.

По думите му, за първи път е имало прозрачна и обективна процедура, както като критерии, така и като обективно заложени такива.

Лукарски представи и втората обявена по ОПИК процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“, чийто бюджет е 50 млн. евро. „Целта е да подкрепим иновационните дейности на българските предприятия и да инвестираме в ново оборудване“, обясни министърът. Той допълни, че крайният срок да подаване на проектите е 4 април тази година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.