Лютви Местан: Стъпих на руска мина, но оставам в политиката

След дванадесетдневно мълчание сваленият от всички постове в ДПС Лютви Местан заяви, че остава в политиката и даде знак, че е готов да си партнира с десни формации.

"Аз мога да бъда изключен от партията, но не и от идеите си", обясни Местан. Той каза, че е въпрос на диалог с избирателите под какви форми ще се случва оставането му в политиката. Според него българският интерес е свързан не с Русия, а с ЕС и НАТО.

За отстраняването си от ДПС Местан обясни, че преди Коледа е настъпил „руска мина“ и е бил политически екзекутиран.

„Аз бях посочен за лидер, нямам самочувствието, че съм избран. И посочилият ме реши, че с тази пионка е дотук“, обяви Местан. Той заяви, че според него ДПС не може да понесе друг лидер освен Ахмед Доган.

Местан даде да се разбере, че искал да спаси партията от образа на „проруска олигархическата партия“ като го замени с „ярък евроатлантизъм“ и да я вкара във властта през парадния вход. И продължи: „Избирателят да се почувства на власт, а не свързаните с ДПС бизнес интереси, които и без това са на власт“.

Попитан какво е правил в турското посолство и дали "работи" за Анкара, Местан отвърна, че се прави опит за "стесняване на евроатлантическите интереси на България към протурски". Той представи своя версия за престоя си в представителството, като призна, че е отишъл там с дипломатическа кола, тъй като охраната му от НСО била свалена.

Целта на посещението била разговор за бъдеща визита на турски политици у нас, но Местан използвал времето да си уреди частна охрана, тъй като имал притеснения за своята безопасност. Въпреки това заяви, че няма да бъде уплашен. Той не уточни колко време е бил в посолството, но призна, че е прекарал два дни при приятели.

Очаквайте подробности!

Коментари

Задължително поле