До 6 г. затвор за шофьорката, блъснала трима в София

Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняема 27-годишната шофьорка Кристина Христова, помела трима пешеходци на тротоар в столицата. Тя може да лежи до 6 години.

Както Труд писа, хората са ударени ма тротоара на кръстовището на бул. "Константин Величков" и ул. "Цар Симеон" в София, след като два автомобила се блъскат, около 22.30 часа . Пострадалите са две жени и един мъж. По информация от столичния КАТ шофьорката на автомобила била без книжка.

Наложена й е най-леката мярка

Христова управлявала автомобил „Мерцедес”, модел „ЦЛК200”. От прокуратурата поясняват, че тя е нарушила правилата за движение, според които в случай на възникнала опасност за движението трябвало да намали скоростта или да спре, да бъде внимателна и предпазлива към пешеходците. Именно неспазването на тези правила станало причина да пострадат няколко души. Пострадалите били със счупена ръка и счупена подбедрица.

За престъплението, за което е обвинена шофьорката, законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години. За момента й е взета мярка за неотклонение „подписка”. Предстои да бъдат назначени още медицински експертизи, за да се установи степента на телесните увреждания и на други пострадали. След това повдигнатото обвинение ще бъде прецизирано, поясняват още от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право