Нови „Нагли“ отвличат каналджия

Разбита е нова престъпна група, създадена да отвлича жертви срещу откуп по модела на страховитата преди години банда „Наглите”. Това съобщиха вчера от спецпрокуратурата. Засега са повдигнати обвинения на трима мъже. Единият е полицай, другият - агент от ДАНС, а третият - бивш треньор по автомобилизъм, близък до убит софийски бос.

Ченгето Цено Филипов от служба в Националната полиция, която надзирава арестите и затворите в София, и агентът от ДАНС Георги Георгиев били босове на групата. Двамата били оковани с белезници във вторник при акция на антимафиоти.
Помагач на двамата овластени рекетьори бил Борис Рангелов, по прякор Боби Кучето. Преди години той бил треньор и навигатор на автомобилния състезател Борис Борисов-Боби Белята. Белята бе убит през февруари 2015 г. край затвора в Казичене. Тогава бе обявен за близък на издирвания преди време от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки.

Спецполицаи следили и подслушвали групата от януари м.г. Една от „наказателните акции“ на бандата била от 7 декември м.г. Тогава Боби Кучето отвлякъл иракчанин от Женския пазар в София. Плененият чужденец бил заплашен от двете ченгета, че ако до 10 дни не получат от него 30 000 евро откуп, ще го вкарат в затвора. Предупредили го също, че може да го пратят в бежански лагер или да го върнат обратно в родината му Ирак. Мъжът останал в ръцете на похитителите повече от две седмици до Бъдни вечер.

Разследващите твърдят, че иракчанинът бил каналджия и прибирал пари да прекарва нелегални мигранти през България. Полицаят и агентът на ДАНС по служебен път се сдобили с тази информация и решили да изнудват чужденеца, който също бил нелегално в България.
Боби Кучето усетил, че бандата ще бъде разкрита, и затова във вторник се опитал да отпътува за Катар. Полицаите го заловили на летище София.

Очаква се днес или най-късно утре от спецпрокуратурата да поискат от съда да наложи постоянен арест на групата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право