Путин посрещна Коледа с деца в селска църква

Руският президент Владимир Путин пожела на всички християни в страната щастие, мир и успехи в благите дела и начинания. Той посрещна Рождество Христово по Юлианския календар в църквата “Покров на Пресвета Богородица” в Тургиново.

В същата селска църква, която е на около 130 км северно от Москва и близо до Твер, през 1911 г. са се кръстили родителите му. Путин дочака там Коледа и през 2011 г., когато разпореди да се отпуснат пари от бюджета за изграждане на духовно-образователен център. И сега посрещна Рождество заедно с някои от първите ученици в него. В Тургиново е и гробът на президентската баба Елизавета Шеломова.

В коледното си обръщение към нацията Путин заяви, че идеалите на добротата, любовта и милосърдието са вековна духовна опора на руското общество. И възхвали “института на семейството, майчинството и детството”. Късно снощи руският патриарх Кирил подкрепи военната намеса в Сирия. “Докато защитава човека, обществото и държавата, войната винаги ще е справедлива”, каза той по тв канала Россия 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят