Бащата убиец на малката Пламена не хареса доживотния затвор

Бащата убиец на 7-годишната Пламена в Русе не хареса доживотния затвор при първоначален строг режим и обжалва присъдата си пред Великотърновския апелативен съд (ВТАС). Срещу 6-месечната си пробация скочи и Емилия Петрова, която е бивша съпруга на Пламен Петров (39 г.). Делото във ВТАС е насрочено за понеделник.

На 14 септември м.г. окръжният съд в крайдунавския град призна повторно озверелия родител за виновен, че навръх Великден преди 3 г. пребил до смърт по особено жесток и мъчителен начин малолетната си дъщеричка. Според комплексната съдебно-псииатрична експертиза той е вменяем. Бившата му съпруга беше наказана, защото не се притекла на помощ на детето.

Делото срещу Пламен Петров започна отначало, след като ВТАС отмени присъдата му заради допуснато процесуално нарушение. М.г. той получи 16 г. затвор от окръжните магистрати в крайдунавския град, а Емилия Петрова беше оневинена. Пламен Петров не допускал, че Пламена може да издъхне от зверския бой, мотивира се тогава съдът. Затова и присъдата му била за евентуален, а не за пряк умисъл в причинената смърт.
Садистът смазва от бой дъщеричката си в апартамента им в бл. "Мура". Бащата се вбесява, че тя не иска да прочете урок от читанката. Той започва да я налага с юмруци, ритници и дръжката на метла пред очите на по-малката й сестричка Десислава /5 г./.

Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе, ако Агенцията за закрила на детето одобри молбата й. След развода с Пламен съдът й отнема родителските права. Втората му съпруга Емилия също поиска и получи развод. Тя няма претенции за издръжка към бившия си мъж и след арестуването му живее при родителите й в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право