Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Предадоха на Главна прокуратура медицински доклад за фалшиви операции

Предадоха на Главна прокуратура и на Българския лекарски съюз одитен доклад за фалшиви операции, извършвани от лекарка от областната болница във Велико Търново. Констатациите от медицинската инспекция на Министерството на здравеопазването засега нямало да бъдат оповестявани публично. Проверката бе разпоредена от здравното ведомство по жалби на пациенти.

Скандалът с фалшиви операции разтресе лечебницата в старата столица в началото на декември миналата година. Разследването започна след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена интервенция от д-р Дафина Генова, която тогава бе и завеждащ на отделението по Неврохирургия без да е имало нужда от такава. Младият търновец твърди, че е броил близо 3000 лв, както и че интервенцията е платена и от здравната каса.

„Постъпих в болницата след катастрофа, а д-р Генова каза, че имам счупен ломбален прешлен на гръбначния стълб и трябва да се направи операция и да се налее костен цимент. Направих консултации в Плевен и София и се оказа, че нито имам фрактура на прешлени, нито е вкаран костен цимент, за който платих 2160 лв“, казва Чуков.

След като се вдигна шум по казуса, близки и на други пациенти се ожалиха от д-р Генова. Междувременно тя бе освободена от длъжността като шеф на отделението.

„В одитния доклад няма изтъкнати крещящи нарушения. Направени са предписания, а сред тях е и това д-р Генова да възстанови на Сашо Чуков сумата за костния цимент. Предоставил съм доклада на лекарката да се запознае с него и ако има възражения, да ги направи. Едва след това ще реша дали е необходимо да и бъде наложено административно наказание“, коментира пред „Труд“ директорът на болницата д-р Стефан Филев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.