Жена плаща 2000 лева на бивш любим за удар с бутилка в главата

Сливенка ще трябва плати 2000 лева за строшена бутилка от бира в главата на бившия си любим - реши Районният съд в областния град.

Инцидентът станал преди повече от година, но едва сега влиза в съда. Д.И. живеела на съпружески начала с мъжа си, отглеждали заедно детето си.

На 27 октомври 2014г. се срещнали в заведение в града. По това време вече били разделени. Седнали на бира, настроението им било добро. Разнежили се. Целували се, прегръщали се и така изкарали в заведението до сутринта на следващия ден. Преди да тръгнат обаче се скарали. Мъжът започнал да я обижда. Зашлевил й шамар, шурнала кръв от носа й. Тя пък грабнала бутилка и го замерила. Стъклото се счупило, порязало го, от неговата глава също текнала кръв. Собственикът на заведението се намесил да ги разтърве. Раненият мъж извикал майка си по телефона. А жената - полицията чрез тел.112.

По-късно се установило, че ударът с бутилката явно е бил доста силен. Причинил е сътресение на мозъка на пострадалия, контузия на главата му с болезнен оток в слепоочието и кръвонасядане в областта на лявото око. Травмите били установени от съдебния лекар д-р Тома Чаушев.

Трагикомичният случай стигнал до съда, след като мъжът поискал бившата му изгора да бъде наказана и да го овъзмезди с 3 хил.лева за причинените травми. Районният съд освободил Д.И. от наказателна отговорност и й наложил 1000 лева глоба в полза на държавата. Още 1000 лева тя ще трябва да плати на пострадалия за претърпените щети. Решението не е окончателно, защото ще бъде обжалвано пред втора инстанция.

Коментари

Задължително поле