Трошат коли при съседски войни за паркиране в Търговище

Съседски войни за паркоместа се разгарят в Търговище, съобщиха от полицията след поредния погром над коли от гневни комшии.

Последният случай е с потрошени задни панорамни стъкла на два автомобила, собственост на 38-годишен мъж. Колите осъмнали повредени на ул."Паисий". Полицията установи, че са станали жертва на гнева на 21-годишен, защото "запушвали" гаража му и го лишавали от достъп. Преди да се премине към погром над автомобилите комшиите се карали кой къде трябва да спира. Накрая го отнесли колите "Нисан" и БМВ.
Щетите по двете коли били за поне 200-300 лв., но това щяло да стане ясно след експертиза.

Срещу извършителя се води проверка за унищожаване и повреждане. Ако покрие щетите в хода на производството, вероятно ще се размине с административна санкция. Обикновено в такива случаи се налагали глоби от по 100 лв.
Преди този случай полицаи разследвали нарязване на гуми, където пак се оказало съседски спор за паркиране. Там войната била, че единият разчистил снега, а другият се наместил на готовото място без да хваща лопата.

Преди това, пак заради недостиг на места за паркиране, имало надраскани коли. Заради съседски войни за спиране граждани търсели и полицията, която ходела да разтърва скандалжии преди да се стигне до кръвопролитие. Най-често словесните битки били в кварталите "Запад", където не стигали местата пред големите блокове.

Коментари

Задължително поле