Новата зам.-министърка на правосъдието - поетеса с три стихосбирки

Новоназначеният зам.-министър на правосъдието Красимира Филипова има безспорен поетичен талант - вече е издала три стихосбирки, каза пред Труд нейният баща Алекси Тасев, бивш кмет на Дупница в мандата 1985-1989 г.

Поезията е втората й страна, обясни ексградоначалникът. Първите й две стихосбирки се казват "Ранна слана" и "Репетиция за любов", а миналата година е излязла третата - "Лунен шепот".

Със сигурност няма да и е последната, убеден е бащата, който се занимава с наука и има издадени две книги за историята на футбола в града.

В Дупница се радват и са горди с новия зам.-министър на правосъдието Красимира Филипова.

Тя е завършила тукашната гимназия "Христо Ботев", след което следва право в Софийския университет и се дипломира през 1999 г. Има магистърски степени по Международни отношения-право на ЕС и по Европейски науки-право на европейската интеграция от университета Нанси (Франция).

От 2001 г. работи в системата на прокуратурата, а от началото на 2014 г. е заместник-апелативен прокурор в Апелативна прокуратура-София. От 2007 г. е със статут на временен преподавател в Националния институт на правосъдието.

Дупничани са сигурни, че премиерът Борисов е направил добър избор, като е предпочел за поста нея - един от най-качествените професионалисти в системата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини