Областен управител уволнява дисциплинарно юристка, проспала знаково дело

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов уволнява дисциплинарно юристка от администрацията, която се оказа, че е проспала и не се е явила на знаково дело заради което управата е осъдена да плати 25 хиляди лева.

Делото е срещу Райо Димитров-Чората за обявяване на незаконна сделка за продажба на хотел, който е бил обявен по закона за нетрудови доходи за конфискуван, тъй като Чората не е могъл да докаже произхода на парите за него ,както и за други придобити имоти. Делото е иницирано от държавата, а на практика в съдебна зала не се е явила юристката, която трябва да брани държавните интереси. Съдийката го е прекратила на часа и осъдила областната управа в Благоевград да плати хонорарите на адвокатите на защитата в размер на 25 хиляди лева.

„Това е недопустимо, непрофесионално поведение с което юристката нанася щети на държавната хазна. Не може да не се явиш на дело, което ние готвим от години и е знаково за нас и обществото. Затова уволнявам веднага тази юристка и ще обжалваме това решение на благоевградския съд пред Апелативен съд, каза областния управител Бисер Михайлов. Юристката Румяна Костова всъщност не се е явила, защото си взела отпуск по болест заради детето и, но за това не е информирала нито работадателя си, нито е внесла молба за отлагане в съда, а и самият болничен лист връчила по-късно в счетоводството на управата. Така тя е отнела възможността областната администрация да реагира и да намери заместник по делото или да поиска отлагането му. Подобно нещо се слува за първи път в администрацията и това сложи петно да добрата работа, не желая да има такива хора в моя екип, разочарован реагира областния управител.

Коментари

Задължително поле