Закриват Митница Свиленград от понеделник

От понеделник - 11 януари, Митница Свиленград се закрива заедно с Митническо бюро Свободна зона Свиленград, съобщиха от Агенция Митници.

Митническите пунктове Жп гара Свиленград и Капитан Андреево преминават в структурата на Митница Бургас, а митническите бюра в Кърджали и Хасково вече ще бъдат към Митница Пловдив. Към нея се разкрива и ново митническо бюро Свиленград.

В официалното съобщение се посочва още, че заради структурната промяна МП Капитан Андреево няма да обслужва икономическите оператори от 23:00 ч. до 24:00 ч. в неделя.

В случай, че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23:00 ч. на 10 януари 2016 г., но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение.
По-рано излезе информация за масово освобождаване на митничари в Свиленград.

Връчването на документите, с които се освобождават от работа е започнало тази сутрин. Затова работещите са знаели още вчера. Според запознати има митничари, които излизат в отпуска, има и такива, които са в болнични.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес