Секс версии на холивудски хитове

Поглед към най-добрите порно пародии

Монументалният финансов успех на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ възбуди и зрителския интерес към множеството порно пародии на легендарната космическа сага на Джордж Лукас. „Междузвездни войни“ е един от първите големи холивудски блогбастъри, които вдъхновяват направата на евтини секс версии, които копират основните герои и стилистични похвати и ги експлоатират в безсрамен плътски контекст. Днес порнографските пародии на големите студийни хитове се водят като собствен поджанр в света на мръснишкото кино.

„Междузвездни войни“ е мотивирало заснемането на десетки секс имитации. В края на златната епоха на порното от началото на 80-те години на миналия век започват да се появяват нецензурирани заглавия като „Секс войни“, „Звездни мадами“, „Междузвездни к*рви“, „Порно в космоса“, „Междузвездни войни XXX”, “Надървени джедаи“, „Надареният Люк Скайуокър и развратната принцеса Лея“, „Светлинни мечове“, „Звездата на смъртоносния секс“, „Хилядолетният секс сокол“, „Тантрическите уроци на учителя Йога“, „Оргия с Хан Соло“ и много, много други. Сюжетът на повечете е крайно минималистичен, а конфликът винаги се разрешава с огромна оргия или няколко паралелни полови акта между централните персонажи.


Повечето от порно пародиите на големи хитове играят със заглавията и популярността на оригиналите и добавят сексуални елементи в готовата хитова рецепта. Носителят на „Оскар“ за най-добър филм „Американски прелести“ става „Американско дупе“, а екзистенциалната криза на образите от истинския игрален филм се превръща в сексуална девиация. ХХХ римейка на епичния опус на Куентин Тарантино „Убий Бил“ използва някои от иконичните костюми, но в орязан вид, за да се виждат голите гърди на актрисите през цялото време.


Най-печелившия филм на всички времена „Аватар“ беше особено ценен за порнографската индустрия. Нежната секс сцена между сините извънзимени Наави от оригиналния филм вдъхнови заснемането на разнообразни брутални хардкор версии. „Аватар“ повлия и на анимационния еротичен жанр хентаи, както и на традиционното рисувано порно.


Изключително успешна беше и порно пародията на приключенската поредица на Джери Брукхаймър с Джони Деп „Карибски пирати“. Във версията за възрастни дуелите бяха по-кратки и набързо заснети, но за сметка на това сексуалните похождения на морските вълци са показани в близък план и с детайли.
В последните години порно магнати като Лари Флинт – издателят на Hustler – финансират все по-изобретателни порнографски вариации на популярни холивудски блокбастъри. Лошото осветление и пълната липса на мизансцен да минало.

Скорошните секс имитации на хитове като „Властелинът на пръстените“, „Титаник“, „Карибски пирати“, „Аватар“, „Тигър и дракон“ разполагат с костюми, прилична сценография, някои операторски трикове, художествено осветление и са заснети в HD. Качеството се е качило драматично, но основните драматургични правила са се запазили. Лаконичен диалог, дървена актьорска игра и бързо достигане до основните сексуални композиции. Коитусът обаче е представен с нестандартни ракурси, динамично движение на камерата, разчупен монтаж и богато озвучение.


Жанрът на порнографските пародии на най-големите холивудски хитове се разраства и разгръща и вече навлиза в мейнстрийм развлекателното пространство. За стремителния възход допринесоха интернет и бумът на социалните мрежи, през които много от порно изпълнителите комуникират със зрители. Никога не е било по-обществено прието да си порно звезда, някои от най-известните актриси и актьори имат стотици хиляди последователи в Туитър и Фейсбук и използват тези платформи, за да промотират натуралистичните продукции. Бъдещето пред порно пародиите засега изглежда светло и привлекателно разголено.

Коментари

Задължително поле