Арестуваха банда за обири при нощна полицейска акция в Пловдив

Няколко мъже от банда за обири са задържани в града под тепетата при съвместна полицейска акция на областните дирекции на МВР в Пловдив и Пазарджик, извършена в четвъртък късно вечерта и в нощта срещу петък.

От пловдивската полиция съобщиха, че само са оказвали съдействие на колегите си от Пазарджик, като потвърдиха за извършените арести, но без да уточняват точния брой на задържаните лица.

От пресцентъра на полицията в Пазарджик също отказаха подробности за акцията с мотива, че следствените действия продължават и все още не могат да се изнасят детайли от акция.

"При специализирана полицейска акция през изминалата нощ са задържани няколко лица, извършвали криминални престъпления, в случая кражби. Задържаните са мъже и те не са само от Пазарджик, а и от други региони на страната. Лицата са установени и задържани на територията на Областна дирекция на МВР-Пловдив, с която не само сме съседи, но и много тясно си взаимодействаме", коментира Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР-Пазарджик. Той обаче отказа да уточни дали въпросната банда е свързана с серията кражби на автомобили, предимно от марката "Ауди", от която в последните дни и седмици пропищяха в няколко региона на България, или с въоръжения обир на ромския строителен предприемач Спас Иванов Спасов на 21 декември.

Според непотвърдена официално информация сред арестуваните от пловдивски полицаи и жандармеристи, въоръжени с автомати "Калашников" е имало трима съучастници на 56-годишния Васил Атанасов. Той е обвиняем за въоръжения обир в офиса на Спас Спасов и прострелването на бизнесмена и брат му и вече е арестуван.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини