Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Шестима ранени при катастрофа на бензиностанция край Елин Пелин

Тома Белев се изгаври с еврейския народ „Екологът“ погазва и международни норми

Повишиха очен лекар, уличен в източване на НЗОК и фалшифициране на документи, в национален консултант

Промяна в системата на ТЕЛК след Нова година

545 милиона лева взеха банките от такси Ниските лихви помагат за увеличението на печалбата на трезорите

Премиерът Борисов показа кадри от първите 11 изградени км от проекта “Балкански поток” у нас (ВИДЕО)

Най-много българи прекарали празниците в Гърция и Турция

240 000 българи са прекарали празниците в чужбина, съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози за туризма пред Фокус.. По думите му, най-голямата част от българите са прекарали коледните и новогодишните празници в България. „Близо 780 000 са пътуванията, реализирани по Коледа и Нова година, като около 350 000 от тези пътувания бяха свързани с Коледа, а по-голямата част от тях, свързани с Нова година, която се възприема и като корпоративен празник за среща с колеги, приятели, съседи, за разлика от Коледа, която е семеен празник”, посочи Драганов.

Той допълни, че около 240 000 българи са пътували в чужбина в периода 15 декември – 6 януари. „Основните дестинации в чужбина бяха съседните страни – Гърция и Турция, Македония, Сърбия и Румъния, но и много страни от Европейския съюз, преди всичко Германия, Испания, Италия. Поради множеството българи, които живеят вече в тези страни, много наши сънародници отидоха там, за да видят свои близки, роднини и приятели”, отбеляза Румен Драганов.

Около 110 хиляди са били чужденците, които са били в България по празниците в периода 15 декември – 6 януари „Най-много гости имахме от съседна Гърция ,Румъния, Сърбия и Македония, както и европейските страни, на първо място от Германия, Великобритания, Австрия, Испания и Италия”, добави Драганов. „По екзотични дестинации пътуваха около 6 000 души. Това са по-далечни дестинации, свързани с Индонезия, Тайланд, Дубай, Куба, Мексико. Една част от тях бяха и на доста отдалечени места, отново свързани с българи, които работят в дипломатически мисии, търговски представителства и др.”, допълни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.