На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Професор иракчанин единствен у нас стана два пъти доктор на науките

Иракчанинът проф. Карим Наама от ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” за втори път стана доктор на науките и е единствен в България, който придобива две научни степени в различни области.

Той е възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов и дългогодишен преподавател в икономическия ВУЗ. В момента е преподавател в катедра „Икономическа теория и международни икономически отношения” към Стопанския факултет на великотърновския университет.

През 2009 г. проф. Наама станал доктор на икономическите науки след защита пред специализиран научен съвет и тогавашната ВАК на дисертационен труд „Генезис на собствеността и влияние на приватизацията върху развиващи се страни по примера на Арабска република Египет”.

Наскоро професорът получил и дипломата си за доктор на политическите науки след като защитил в Софийския университет, катедра Политология, дисертационен труд на тема „Промяната в Арабска Република Египет след „ерата Хосни Мубарак”: аспекти и перспективи”.

Проф. дин и дпн Карим Наама е експерт по проблемите на Близкия Изток и арабските страни, поддържа добри контакти с представители на българската и арабската дипломация у нас и чужбина.

Чрез неговото посредничество и сътрудничество, Стопанска академия и ВТУ развиват академично и културно сътрудничество с Университет „Суецки канал” в град Исмаилия, Египет, където проф. Наама чете лекции, както и с академичната общност в Ирак.

Карим Наама стартирал образованието си в България през 1984 г.в Стопанска академия, където завършил специалност „Икономика и управление на промишлеността” с отличен успех. От тогава до днес живее в Свищов със семейството си.

„Това е пътят към истинската наука. Напоследък тя много се комерсиализира и се превърна бакалия”, коментира пред „Труд” проф. Карим Наама.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.