14 % ръст на погребенията отчитат в Търново

Ръст от 14 % на погребенията за деветмесечието на миналата година отчита общинската фирма „Обредни дейности” ЕООД във Велико Търново. За периода са извършени 488 погребения или с 60 повече спрямо същия период на 2014.

Данните сочат, че погребенията в старата столица през 2015 г са най-много от 12 години насам. Най-малко траурни церемонии в болярския град е имало през 2003 г.- 370.

Приходите от тъжни ритуали за отчетения период са 285 908 лв. Постъпленията в общинскотоо дружество са нараснали и от избор на място в алея с предварително оформени гробни места. За отчетния период „Обреднии дейности” са извършили и редица разходи. Близо 10 000 лв са изхарчени за косене и поддръжка на гробищния парк. Дейността се извършва от работници на общинската фирма „Зелени системи”.

През миналата година е направена и алея с предварително оформени гробни места на стойност 13 447 лв. 2000 лв са вложени за изрязване на храстите и дърветата в гробищния парк. „Дружеството е в договорни отношения с външна фирма, чиито ангажименти са да почиства мястото за вечен покой, да поддържа инсталация за водно отопление, да чисти снега около административната сграда и обредния дом, да подравнява гробовете за 40 дни и абонаментно да поддържа гробните мяста”, обясняват от общинската управа във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони