Утре максимални температури между 9° и 14°, в София около 11°

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта над страната ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури предимно между минус 1° и 4°, в София около 1°, съобщава Фокус.

Утре разкъсаната облачност ще се вплътни и след обяд на места в Западна, а преди полунощ в Централна и Югоизточна България ще превали слаб дъжд. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде сравнително топло за януари с максимални температури между 9° и 14°, в западните и централните райони на Дунавската равнина по-ниски, между 3° и 7°, в София около 11°. Вечерта от запад ще започне бързо намаление на облачността. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валеж. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 13°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8 градуса. В планините ще духа умерен, след обяд силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 метра слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В понеделник ще има разкъсана облачност, на места временно и до слънчево. Ще продължи да духа вятър от юг-югозапад и ще се задържи топло за първата половина на януари. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°, а максималните - между 11° и 16°.

Във вторник облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. В Западна България дневните температури ще са по-ниски, а в източните райони, където все още вятърът ще е умерен от югозапад, ще останат без промяна. В сряда валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Температурите и в Източна България ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето