Радослав Янков поведе за Световната купа


Радослав Янков вече е едноличен лидер в генералното класиране за Световната купа по сноуборд. Българският талант спечели втора победа през сезона в старт от най-престижната верига.


Янков триумфира на първото място в паралелния слалом за Световната купа в австрийския курорт Бад Гащайн. Сноубордистът от Чепеларе на финала буквално размина италианеца Маурицио Бардолини, след като го изпревари с 1,79 сек.
Успехът отново изпрати Янков на върха във временното подреждане на веригата в сноуборда. Българинът вече има 2290 точки. Втори засега е друг италианец - Мирко Феличети с 1440 точки, който финишира трети в Австрия. В топ 3 за Световната купа е и трети италианец - Кристоф Мик, който има 1424 т. Той отпадна в квалификациите в Бад Гащайн.


Преди заключителните спускания отпаднаха също така олимпийският шампион Вик Уайлд (американец, който има руски паспорт) и легендарният канадец в дисциплината Джеси Андерсън (Канада). 55 сноубордисти застанаха на старт в австрийския курорт.


Първата си победа за Световната купа Янков записа през декември. Тогава българинът бе сензацията на старта в Кареца (Италия), като се оказа най-бърз в паралелния гигантски слалом. Тогава на финала той се наложи над световния шампион в дисциплината Андрей Соболев (Русия).


В друг старт за Световната купа по-рано - паралелен слалом в Кортина д'Ампецо (Италия), съдиите спорно дисквалифицираха българина минути след като спечели четвъртфиналната си серия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт