Танка Руди ще се готви на руска земя

Радослав Великов не се е отказал от мечтата да се бори на четвърта олимпиада. Световният шампион от 2006-а в свободния стил отпътува за Русия, където ще продължи подготовката си. Още миналата година бронзовият медалист от игрите Пекин 2008 обяви, че ако има възможност, ще тренира на руска земя заради голямата конкуренция там в малките категории. И такава възможност му се отвори в Якутия, където през септември също бе на лагер. „Щом съм се хванал, трябва да успея”, заяви Великов, с прякор Танка Руди, донесъл за България 9 медала от големи първенства. 

Ако спечели квота на някой от трите квалификационни турнира, в Рио той ще е на 33 г.

А днес на държавното първенство в зала „Универсиада” един от основните му конкуренти Владимир Дубов, световен вицешампион от 2013-а, ще стартира в неолимпийската категория до 61 кг. „Дубов и на европейското ще се бори в тази категория, а за олимпийските квалификации при 57-килограмовите ще решаваме в зависимост от неговата форма, тази на Радослав Великов и Георги Вангелов”, заяви старши треньорът Валентин Райчев.


На първенството при класиците в кат. до 59 кг без конкуренция бе Александър Костадинов, №1 в Европа за 2014-а. А носителят на пояса „Никола Петров” Даниел Александров триумфира при 80-килограмовите.


Схватките изгледаха олимпийските шампиони Валентин Йорданов и Хасан Исаев, както и Гриша Ганчев - член на управата на БФ Борба, и Цено Ценов, шеф на борбата в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт